Dental Alliance
October 2, 2023

Consilier local Bogdan Roman: Stimați colegi consilieri să fim responsabili, să oprim înmulțirea necontrolată a animalelor și să arătăm și în fapte că ne pasă.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În vederea combaterii fenomenului câinilor și pisicilor fără aparținător, admnistrația locală trebuie să vină în sprijinul deținătorilor de animale de companie, fără pedigree, câini și pisici, care doresc sterilizarea acestora, și să asigure acest serviciu gratuit în primă etapă în limita a 1000 de câini și/sau pisici în total și nu mai mult de 5 câini și/sau pisici pentru fiecare deținător.
Așadar, propun organizarea campaniei de luarea în evidență și sterilizare a acestora, pentru a efectua următoarele operațiuni:
– sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deținător identificat, cu microcipare și înregistrare în RECS;
– sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, fără deținător, cu microcipare și înregistrare în RECS, în proprietatea mun. Roman;
– sterilizări gratuite pentru pisici de rasă comună, cu sau fără deținător.
Sterilizarea se va efectua cu respectarea măsurilor de siguranță. Animalele nu vor fi hrănite înainte de operație. Vârsta minimă este de 6 luni la femele și 10 luni la masculi. După operație, animalele vor rămâne câteva ore sub supravegherea personalului medical, și vor fi înapoiate deținătorilor cu un set de instrucțiuni pentru îngrijirea lor în următoarele zile.
Există cel puțin patru motive pentru care consider absolut necesară sterilizarea în masă a câinilor și pisicilor cu sau fără deținător, implicit aprobarea acestui proiect:
– animalul va fi sănătos, datorită reducerii riscului de apariție a tumorilor și infecțiilor interne;
– prevenirea abandonului, datorită opririi înmulțirii necontrolate a animalelor;
– este obligatorie prin lege;
– se evită amendarea contravențională a deținătorilor de animale cu amenzi
cuprinse între 5000-10000 lei pentru nesterilizare și cu 2000-5000 lei pentru lipsa microcipului.
În concluzie, sterilizarea este unica metodă civilizată de a rezolva problema câinilor și pisicilor de pe străzi.
Invit pe această cale colegii consilieri să fim responsabili, să oprim înmulțirea necontrolată a animalelor și să arătăm și în fapte că ne pasă.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap