Dental Alliance

Ionel Arsene: Noul spital pe care îl va construi Consiliul Județean Neamț, declarat eligibil pentru finanțare prin PNRR!

0
YRY Residence

Este cea mai bună veste pe care o puteam primi la sfârșitul anului. Ministerul Sănătății a stabilit că proiectul susținut de mine și depus de Consiliul Județean îndeplinește criteriile de eligibilitate și a fost inclus pe lista de spitale care pot fi construite cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt nespus de bucuros că în ciuda tuturor comentariilor celor care nici nu fac și nici nu tac, investiția de la Neamț se găsește în lista celor 42 de proiecte naționale. Avem terenul pe care se va realiza construcția și există finanțare pentru studiul de fezabilitate.
Conform precizărilor făcute de Ministerul Sănătății, pentru proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare“, suma disponibilă prin PNRR este de aproape 70%, ceea ce înseamnă circa 200 de milioane de euro. Sper ca luna viitoare, când cele 42 de proiecte vor fi prioritizate pe baza criteriilor aprobate prin Hotărâre de Guvern, al nostru să se regăsească pe acea listă și să demarăm cât mai repede proiectul!
Investiția este extrem de necesară, având în vedere că actualele clădiri ce compun ansamblul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț prezintă neconformități majore din punct de vedere al securității la incendiu, neconformități în asigurarea gabaritului căilor de evacuare, iar instalațiile de detectare, semnalizare și alertă în caz de incendiu, acolo unde există, nu sunt în stare de funcționare la parametrii tehnici actuali.
Vom rezolva cu acest proiect toate problemele ce țin de sistemul de sănătate din județul Neamț!
Așa să ne ajute Dumnezeu!🙏

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap