Dental Alliance
November 28, 2023

Constatarea amiabilă, disponibilă de astăzi direct de pe telefon. Ce trebuie să știe toți șoferii în caz de accident

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Începând de luni, 17 octombrie, constatările amiabile atunci când are loc un accident vor putea fi înlocuite cu o aplicație pe telefon, conectată la toți asiguratorii RCA. Concret, conducătorii auto vor putea completa în format electronic constatarea amiabilă de accident.

Constatarea amiabilă direct de pe telefon

Aplicația, care se numește „Amiabilă”, poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe IOS și este conectată la toți furnizorii de polițe de asigurare tip RCA.

Modul se funcționare este descris aici.

După instalare, șoferii trebuie să introducă datele personale pentru a-și putea crea un cont și să urmeze instrucțiunile afișate. În urma unui accident, dacă acesta a fost soluționat doar cu pagube materiale, șoferul trebuie să introducă atât datele personale, cât și pe cele ale celuilalt șofer implicat. Apoi, împreună vor putea face schița accidentului, însă vor trebui să țină cont de faptul că aceasta trebuie făcută pe același telefon. Aplicația va genera automat trei scenarii posibile în care a avut loc accidentul iar în final constatarea va fi trimisă la firmele cu care cei doi șoferi au încheiat polițele de asigurare RCA.

 

Trebuie spus că schema accidentului nu va mai fi nevoie să fie schițată de șoferi, ci va fi completată automat, cu ajutorul datelor oferite prin GPS. În cazul completării electronice a acestui formular, datele și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, vor fi preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.

Din luna septembrie au intervenit și alte modificări la regulile RCA.

Astfel, se prevede punerea la dispoziție a șoferului a unei mașini la schimb de către service-ul care îi repară mașina pe asigurarea RCA a șoferului vinovat. Noua procedură este mai simplă și mai clară: zilele în care păgubitul beneficiază de mașină la schimb pusă la dispoziție de service-uri, în general, și plătită de asigurătorul RCA al șoferului vinovat, nu mai sunt condiționate decât de termenul de finalizare a reparației.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap