June 16, 2021

Continuă haosul deciziilor: cu câteva ore înainte de începerea școlii, s-a modificat formularul de consimțământ pentru părinți

Ministerul Sănătății a modificat formularul pentru părinți, prin care aceștia pot exprima consimțământul de testare a elevilor cu teste antigen rapide în școală. Noul document a fost publicat duminică seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, și cu doar câteva ore înainte de redeschiderea unităților de învățământ.

Ce s-a modificat în noul formular de consimțământ pe care părinții trebuie să-l completeze?

Prinicipala modificare se referă la dreptul, nu obligația de a fi de acord cu recoltarea probelor biologice nazofaringiene pentru testare antigenică rapidă COVID-19.

“Părintele are dreptul, nu obligația de a oferi un acord pentru recoltarea probelor biologice nazofaringiene pentru testare antigenică rapidă COVID-19. Recoltarea probelor biologice nazofaringiene pentru testare antigenică rapidă Covid 19 este un act medical și este supusă reglementărilor aferente în vigoare”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

O modificare afost făcută și în ceea ce privește declarația de prelucrare a datelor, care în formularul precedent era atașată acestuia, pe o foaie separată și care acum a fost inclusă în aceeași pagină.

„Declar prin prezenta că sunt de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către cabinetul medical din cadrul unității de învățământ preuniversitar …………………………….. , inclusiv pentru transmiterea datelor la Direcția de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, rezultate din prezentul consimțământ depus voluntar la unitatea de învățământ.”

De data aceasta, spre deosebire de precedentul formular retras din folosință cu scandal, pe acesta apare doar sigla Ministerului Sănătății, nu și cea a Ministerului Educației.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.