Dental Alliance
October 1, 2023

Controale pe lacul Izvorul Muntelui privind pescuitul ilegal

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități de prevenire a pescuitului ilegal, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz. Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 lei, fiind legitimate un număr de 23 de persoane.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru folosirea a mai multe lansete pentru pescuit, precum și pentru capturarea peștilor sub dimensiunea legală, abateri care se regăsesc stipulate și în permisul de pescuit. Totodată, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grințies, care deținea o plasă de pescuit tip monofilament și mai mulți pești din specia oblete, care au fost rdați în mediul natural.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008. La activități au participat și specialiști din cadrul A.J.V.P.S. Neamț.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap