Dental Alliance

July 23, 2024

Controale pe lacul Izvorul Muntelui privind pescuitul ilegal

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități de prevenire a pescuitului ilegal, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz. Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 lei, fiind legitimate un număr de 23 de persoane.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru folosirea a mai multe lansete pentru pescuit, precum și pentru capturarea peștilor sub dimensiunea legală, abateri care se regăsesc stipulate și în permisul de pescuit. Totodată, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grințies, care deținea o plasă de pescuit tip monofilament și mai mulți pești din specia oblete, care au fost rdați în mediul natural.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008. La activități au participat și specialiști din cadrul A.J.V.P.S. Neamț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.