Suplimente Alimentare Imunyze

Copii salvați: Peste 39.000 de apeluri, în primele 3 luni de la lansarea numărului pentru copii 119

Acoperisul1

Condor Resort

Peste 39.000 de apeluri au fost înregistrate în primele 3 luni de la lansarea numărului unic pentru copii, 119. Au fost înregistrate și 60 de apeluri care au vizat copii refugiați din Ucraina.

Peste 39.000 de apeluri înregistrate la numărul unic pentru copii, 119, au dus la salvarea a mii de copii din situații de risc.

Existența acestui număr este utilă inclusiv pentru copiii din Ucraina: peste 60 de apeluri în limba ucraineană au vizat diferite situații în legătură cu refugiații minori.

Copii salvați. Care au fost principalele probleme semnalate

Principalele probleme semnalate de copiii și adulții care au apelat numărul 119 în perioada 5 ianuarie – 16 aprilie vizează abuzul fizic și emoțional, abuzul sexual, neglijarea și cerșetorie. La acestea se adaugă o serie de sesizări sau solicitări de informații în legătură cu diferite drepturi ale copiilor: tutela, eliberarea actelor de identitate, dreptul la pensie alimentară, alocație etc.

La nivelul fiecărui județ, în DGASPC există un birou de operatori call-center, care funcționează în regim de permanență.

Peste 100 de specialiști (psihologi, asistenți sociali) fac parte din echipele mobile de intervenție, iar apelurile telefonice beneficiază de localizare, identificare și înregistrare.

„Este un sistem dinamic, transparent și unitar la nivel național prin care putem să ajungem la copiii aflați în situații grave și el este rezultatul unui amplu proces de colaborare și de reglementare derulat în anul 2021”, a precizat coordonatorul programului, Maria Madalina Turza, consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului.

(sursa: Mediafax)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.