Dental Alliance
August 10, 2022

Copil de 4 ani, accidentat în municipiul Roman. Acesta ar fi ieșit în stradă, de pe trotuar!

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

La data de 31 august a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din Roman.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce o femeie de 71 de ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Smirodava din municipiul Roman, a surprins și accidentat un minor, în vârstă de 4 ani, din județul Gorj, care ar fi pătruns pe partea carosabilă, de pe trotuar. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea minorului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Recomandările polițiștilor

Atunci când nu există semnalizare luminoasă, copilul trebuie să decidă singur când să traverseze drumul. Pentru traversarea în siguranță, polițiștii le aduc în atenție următoarele reguli:

Nu intra brusc pe carosabil, mai ales dacă ceva îți limitează vizibilitatea: un gard viu, o mașină parcată, un autobuz care s-a oprit în stație! Mai întâi privește după aceste obstacole și asigură-te că nu trece niciun vehicul!

Nu pătrunde pe carosabil, dacă de trecere se apropie un vehicul, chiar dacă acesta se deplasează încet! Mai întâi asigură-te că acesta intenționează să oprească!

Nu traversa niciodată strada „în fugă”! Încetinește înainte de a traversa și evaluează situația de pe drum!

Pentru a fi mai vizibil, poți ridica mâna când traversezi.

Nu traversa niciodată în locul în care șoferii nu se așteaptă să întâlnească pietoni, de exemplu acolo unde există garduri care separă carosabilul de trotuar!

Când ești împreună cu prietenii de vârsta ta, întrerupe discuția și concentrează-te înainte de a traversa!

Să ai o grijă deosebită atunci când vizibilitatea pe carosabil este scăzută: ploaie, ceață și lăsarea întunericului! Șoferul are, de asemenea, o vizibilitate redusă și observă mai târziu pietonul decât pe zi sau într-o zi cu vreme normală.

Când traversezi un drum cu două benzi pe sens, asigură-te întotdeauna că șoferii mașinilor care circulă pe ambele benzi te lasă să treci!

Poartă elemente reflectorizante pe îmbrăcămintea exterioară, pentru a fi vizibil pentru șoferi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.