San Marco Roman

San Marco Roman

October 18, 2019

Criminalul proxenetului din Roman, ”Valerică” a fost prins

Doi români, un bărbat de 37 de ani şi o femeie de 22 de ani, au fost ucişi, la Torino, cu 13 focuri de armă. Un bărbat s-a apropiat de cei doi, a deschis focul cu o armă semiautomată, lovind-o pe femeie, Ramona Gabriela N., cu șase gloanţe, iar pe bărbat, Valerică D., cu şapte gloanţe. Agresorul a fugit atunci, însă a fost identificat de polițiști. Este vorba despre un albanez, Tesilvan Bashaj, zis Tesi Basho, iar faptele se petreceau în ianuarie 2008.

Basho fusese condamnat la închisoare pe viață după ce i-a executat pe cei doi români, care aveau să se căsătorească peste doar câteva luni, după cum declarau atunci rudele victimelor.

Crima a avut loc în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2008 și ar fi pornit de la un conflict minor între Valerică și o prostituată din oraș. Femeia l-a sunat imediat pe Tesi Basho pentru a-i lua apărarea, iar albanezul a pornit personal în căutarea celor doi români. La un moment dat, acesta a dat de Ramona și Valerică, moment în care alți români și-au făcut apariția, forțându-l să cedeze. 

Anchetatorii au adăugat că, din informaţiile deţinute, tânăra Ramona, plecată din Bârlad, judeţul Vaslui, ar fi practicat prostituţia şi fusese expulzată din Italia pentru şedere ilegală, în perioada 2005-2006. De asemenea, există suspiciuni că Valerică, (din municipiul Roman, judeţul Neamţ) ar fi fost proxenetul ei.

Cu doar câteva clipe înainte de a-și da ultima suflare, Ramona a reușit să pronunțe numele albanezului echipajului de intervenție sosit la fața locului. Bărbatul a fost prins câteva luni mai târziu în Amsterdam și condamnat la detenție pe viață.

În 2016, însă, acesta a reușit să scape din închisoarea Rebibbia din Roma, alături de alți trei compatrioți, după o evadare spectaculoasă.

Poliția italiană, ajutată de INTERPOL, nu a renunțat la căutări, iar în urma unui pont trimis forțelor speciale albaneze Tesi Basho a fost localizat și arestat în dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.