Dental Alliance
November 26, 2022

Cu alcool la bord depistat două zile la rând în Neamț

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din Poiana Teiului, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 176, în localitatea Bârgăuani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Ulterior, la data de 28 mai a.c., bărbatul în cauză a fost depistat în trafic de polițiștii Serviciului Rutier Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15 D, în localitatea Girov.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Polițiștii rutieri organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.