Dental Alliance
November 26, 2022

“Educaţia rutieră – Educaţie pentru viaţă”, desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale „ Mihai Eminescu” din municipiul Roman

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Siguranța copiilor rămâne o prioritate pentru polițiști, iar educaţia rutieră contribuie semnificativ la asigurarea ei. Indiferent de categoria de participant la traficul rutier, pieton, biciclist sau conducător auto, siguranța preșcolarilor și elevilor este strâns legată de nivelul de informare și responsabilizare al acestora.

În ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, vineri, 27 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamț alături de cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți alături de părinți și copii la etapa județeană a concursului,,Educaţia rutieră – Educaţie pentru viaţă”, desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale „ Mihai Eminescu” din municipiul Roman.

La competiție au participat elevi din cadrul mai multor unități de învățământ, aceștia fiind punctați pentru cunoștințele de legislație rutieră acumulate și pentru îndemânarea în conducerea bicicletei în poligon.

Scopul acestui concurs este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea conștientizării riscurilor la care se expun și prevenirii producerii unor evenimente rutiere.

Judeţul Neamț va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Școlii Gimnaziale „ Mihai Eminescu” din municipiul Roman.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.