Dental Alliance
March 5, 2024

Cu cât cresc alocațiile copiilor în 2024

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

De la începutul anului 2024, alocațiile pentru copiii din România vor creste. Potrivit noului sistem, se vor aplica creșteri diferite, în funcție de vârsta copiilor. Astfel, alocațiile pentru cei cu vârsta de până la doi ani vor beneficia de o majorare de 87 de lei, în timp ce cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi o creștere de 35 de lei.

Până în prezent, alocația standard pentru un copil de până în doi ani sau cu handicap era de 631 de lei, în timp ce pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, suma era de 256 de lei. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, noile valori vor fi de 718 lei pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani sau cu handicap și 291 lei pentru cei cu vârsta peste 2 ani și până la 18 ani.

Aceste creșteri reprezintă, de fapt, o indexare cu rata inflației din acest an, care s-a situat între 5 și 10 procente. Astfel, ajustarea valorilor alocațiilor pentru copii are ca scop menținerea echilibrului economic și oferirea unei compensații adecvate în fața creșterii costurilor de trai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.