Dental Alliance
August 18, 2022

Cum să cureți capul de imprimare?

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

​În cazul în care ai fost nevoit să schimbi cartușul imprimantei, iar acum imprimanta nu mai îl mai recunoaște, va fi nevoie de alinierea capului de imprimare sau de curățarea lui. Capul de imprimare este un fel de microcip care poate păstra urme de cerneală uscată, ceea ce duce la imposibilitatea de a imprima în mod eficient.

Curățarea acestuia se poate realiza în două moduri: fie în mod automat, prin opțiunea existentă în meniul imprimantei, fie manual. Iată mai jos detalii despre aceste două aspecte extrem de importante pentru o utilizare corectă a imprimantei. 

Curățarea automată a capului de imprimare

Această modalitate de curățare a capului de imprimare este cea mai rapidă și, de cele mai multe ori, cea mai eficientă. Este vorba de realizarea unei serii de pași din meniul imprimantei instalate pe un dispozitiv (laptop sau calculator). După ce ai ajuns în meniul de dispozitive și imprimante (start – panou de control – dispozitive și imprimante), trebuie să selectezi imprimanta și să faci click pe „proprietăți”. Accesând fila „Hardware” (care poate fi înlocuită prin „întreținere” sau „instrumente”), apare butonul de curățare cu opțiunea de curățare cartușe sau curățare capete de imprimare. Cu doar câteva click-uri ai, astfel, posibilitatea de a curăța capul de imprimare, fie că este vorba despre cartuse imprimanta hp originale sau orice tip de cartușe pentru diverse modele de imprimante. 

Curățarea manuală a capului de imprimare

În cazul în care curățarea automată a capului de imprimare nu este suficientă, este posibil să fie nevoie de o curățare manuală a acestuia. Pentru aceasta, va fi nevoie să scoți cartușul din imprimantă și să îndepărtezi cu atenție urmele de cerneală de pe acesta. Pentru aceasta, este indicat să folosești o cârpă umedă și să nu atingi sub nicio formă cu degetele capul de imprimare, deoarece acesta se deteriorează extrem de rapid. După curățarea manuală a capului de imprimare, poți așeza cartușul la locul lui, iar odată ce imprimanta îl va recunoaște, aceasta va urma procesul de funcționare normal. În cazul în care în continuare apar erori de funcționare sau de printare, atunci poate fi cazul de cartuș deteriorat, ceea ce va duce în mod inevitabil la înlocuirea lui. 

Acesști pași trebuie urmați pentru aproape orice model de imprimantă, iar înlocuirea de cartuse imprimanta canon de calitate aduce cu sine curățarea și alinierea capului de imprimare pentru o bună funcționae a imprimantei și pentru realizarea procesului de imprimare.

 

Sursa de imagine:
Manusak / Shutterstock.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.