Dental Alliance
August 18, 2022

Care sunt avantajele vâscozei?

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Vâscoza este o fibră textilă artificială care se folosește pentru a confecționa numeroase piese vestimentare. Și chiar dacă se consideră că este o mătase artificială, vâscoza are o mulțime de avantaje și atuuri în mânecă.

Și știai asta despre viscoză?

Vâscoza este o fibră de fabricare sintetică, dar se pornește de la un material natural. La fel ca și fibra din bumbac, fibra de vâscoză se compune din 90% celuloză. 

Și la fel ca și bumbacul, vâscoza este un material polivalent cu o mulțime de utilizări. Se poate folosi, fie pură sau se pot alege de la o mercerie, alte materiale textile pentru a fi combinată cu alte fibre. 

Hainele care conțin vâscoză, se disting prin culorile lor luminoase și suprafața lor ușor strălucitoare.

Deoarece este o fibră sintetică de origine naturală, vâscoza reunește proprietățile a două categorii. Este un material foarte absorbant și respirant, travresează un procedeu de fabricare sintetic deci țesăturile din vâscoză sunt mai regulate, dar și mai ușor de vopsit sau imprimat.

Oferă o eleganță și o cădere perfectă, deci hainele din acest material vor fi pe placul tuturor. 

În plus, oferă și un confort ultim. Are aceeași moliciune sau catifelare ca și mătasea naturală, deci vâscoza este ca o adevărată mângâiere pentru piele. Este un material foarte lejer care aduce și o senzație de libertate și de plăcere în ficare mișcare realizată. Cu aceleași calități ca și bumbacul, este cea mai bună alegere pe care ai putea să o faci, deoarece este aerisit și permite pielii să respire.

Este foarte ușor de folosit și poate sta la baza celor mai frumoase creații. Se poate folosi pentru a primi cele mai frumoase imprimeuri și cele mai frumoase culori și reprezintă cea mai bună alegere pentru un stil șic irezistibil. Ideal deci pentru a înfrunta cele mai calde temperaturi, fiind o alegere ideală pentru sezonul estival.

Vâscoza este un material ideal pentru cele mai relaxante activități. Este un material ce permite gesturi ample și va oferi cea mai frumoasă senzație. Este o țesătură fluidă ce seamănă foarte bine cu mătasea și care arată cel mai bine pe pantalonii sau bluzele mai lejere. 

Alte avantaje mai pe scurt:

  • Prezintă cel mai bun raport calitate- preț.
  • Se poate găsi destul de ușor în mercerii. Se poate confunda cu poliesterul, dar acesta este realizat pe bază de petrol.
  • Absoarbe foarte bine umiditatea.
  • Este foarte ușor de întreținut. 
  • Este foarte plăcută la atingere.

 

Sursa de imagine:
Dmitri Kalvan / Shutterstock.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.