Dental Alliance
October 2, 2023

Cum se alege și de ce este atât de important uleiul de motor pentru mașină.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Principalul produs care ar trebui să fie completat în strictă conformitate cu recomandările producătorului mașinii este uleiul auto. Acesta umple spațiul din interiorul unității și îndeplinește mai multe funcții – asigură răcire, lubrifiere, protecție împotriva coroziunii, curățare. Este important să învățați cum să alegeți uleiul de motor potrivit pentru mașina dvs., ținând cont de toate caracteristicile sale, precum și de indicatorii regionali de mediu.

Această problemă este deosebit de relevantă pentru cei care nu sunt deserviți de un dealer oficial și efectuează înlocuirea pe cont propriu. O alegere imensă a acestui produs provoacă dificultăți chiar și pentru proprietarii de mașini cu experiență, dar nu ar trebui să o cumpărați și să o turnați la întâmplare.

Chiar și un automobilist începător știe că există uleiuri de motor minerale, sintetice și semisintetice, dar, în același timp, nu toată lumea este capabilă să formuleze modul în care acestea diferă unul de celălalt.

În conformitate cu standardele SAE, uleiurile sunt împărțite în:

  • ulei de iarnă, are o valoare numerică marcată “W” De exemplu: 20W, 30W;
  • ulei de vară, marcat doar cu un număr sau cu un număr și o abreviere. Acesta poate arăta astfel – SAE 10, sau acesta – 10;
  • All-season, combină două marcaje deodată (SAE 10W-40).

Cel mai nou ulei din seria uleiul de motor MOTUL X-CLEAN EFE are o specificație 5W-30, care oferă protecție împotriva elementelor și economie suplimentară de combustibil. Produs pe o bază complet sintetică, completat cu un complex de aditivi activi, inclusiv modificatori de vâscozitate, antifricțiune, inhibitori de coroziune, detergenți și mulți alții, care împreună garantează performanța motorului în toate condițiile pe întreaga durată de viață. Acesta îndeplinește cerințele clasificărilor internaționale ASEA și API și este potrivit pentru autoturismele din clasele Euro-4, 5 și 6. Este complet compatibil cu neutralizatoarele și filtrele de particule datorită conținutului redus de cenușă, fosfor și sulf. Își asigură o durată de viață lungă și fără probleme și curăță eficient gazele de eșapament, reducând emisiile nocive. Proprietățile de temperatură scăzută garantează circulația liberă a uleiului în circuit și facilitează pornirile la rece în timpul iernii.

Motul 4100 Turbolight 10W-40 este un ulei de motor semisintetic bazat pe ingrediente și pe tehnologia modernă Technosynthese. Este conceput pentru a fi utilizat la motoarele care funcționează cu benzină (cu plumb sau fără plumb), etanol, motorină, gazolină. Îndeplinește cerințele SN/CF, A3/B4. În condiții de iarnă blândă, este utilizat ca ulei pentru toate anotimpurile, cu punct de curgere minus 36°C și punct de inflamabilitate 229°C. Uleiul MOTUL 4100 TurboLite 10B-40 este o opțiune populară pentru flotele mixte. potrivit pentru autoturisme. protejează și curăță componentele motorului. nu își pierde indicatorii de calitate pe toată durata de funcționare.

MOTUL MOTION 15W-40 are caracteristici unice și o mulțime de avantaje. Sunt compatibile cu toate motoarele pe benzină, diesel și turbo-diesel. Utilizarea regulată și schimbarea la timp a uleiului permit automobiliștilor să evite consecințe neplăcute precum depunerile sau calcarul în interiorul carterului. Aditivii, adăugați de producător în compoziția lubrifiantului, ajută la prevenirea spumei.

O altă caracteristică pozitivă a uleiurilor cu vâscozitatea 15W-40 este consumul redus al acestora. Consistența specială a produsului permite o distribuție uniformă maximă a acestuia în interiorul sistemului, ceea ce garantează funcționarea tuturor componentelor acestuia. Datorită efectului său, previne semnele de coroziune. Factorii de mai sus, precum și reducerea frecării în motor asigură o perioadă mai lungă de funcționare eficientă a motorului și reduc semnificativ gradul de uzură a acestuia.

Alegând uleiul de motor Motool pentru mașina lor, proprietarii de automobile protejează în mod fiabil vehiculul și asigură funcționarea sa cât mai eficientă.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap