Dental Alliance
March 1, 2024

Cum va fi vremea până la finalul anului

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Cum va fi vremea până la finalul anuluiPrognoza meteo pe regiuni. Meteorologii anunță că în următoarele două : săptămâni vom avea parte de variații mari de temperatură.

Vor alterna perioadele de frig, cu cele în care temperaturile vor crește mai mult decât ar fi normal.

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 18 – 31 decembrie 2023.

Potrivit meteorologilor, vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, în special pe parcursul primei săptămâni a prognozei. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, precum și de ninsoare.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Transilvania

Temperaturile diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie, în timp ce nopțile vor fi reci cu minime medii de -4…-2 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6
grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad.

În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Banat

La începutul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11…12 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…0 grade.

În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între -1 și 2 grade.

O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 8…9 grade, urmată de o nouă
scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade.

În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

În perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitații, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Crișana

Începutul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9…10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…-1 grad.

În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade,
iar cea a minimelor între -2 și 1 grad.

O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7…8 grade, urmată de o nouă
scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4…5 grade.

În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 22 – 26 decembrie, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4…5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie, în timp ce nopțile vor fi reci cu minime medii de -4…-1 grad.

Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 5
grade, iar cea a minimelor între -3 și 0 grade.

În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Moldova

Până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10…11 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -1…1 grad.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe în perioada 23 – 25 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca după data de 26 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade în 20 decembrie, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra minime medii de 1…3 grad, ușor mai ridicate pe litoral.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare oscilații ale regimului termic de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între 0 și 4 grade.

În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Muntenia

Regimul termic diurn va fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8…9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11…12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce în cursul nopților se vor
înregistra minime medii în jurul a -2 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Prognoza meteo pe regiuni până la finalul anului. Oltenia

Până în data de 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10…12 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra
minime medii de -2…0 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, iar cea a minimelor între -1 și 1 grad.

Temporar precipitații slabe predominant sub formă de ploaie se vor semnala în zilele de 23 și 24 decembrie, dar posibil pe arii restrânse și în perioada 29-31 decembrie.

Cum va fi vremea până la finalul anului: Prognoza meteo pe regiuni. La munte

Până în data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 6…8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii
de -2…2 grade.

Apoi, în perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor scădea treptat, media maximelor va fi cuprinsă între -5 și 0 grade, iar cea a minimelor între -8 și -4 grade.

Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2…2 grade și medii nocturne de -6…-4 grade.

În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații, la început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile și după data de 26 decembrie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.