Potrivit acestei publicații, când a fost întrebat în legătură cu acest subiect, fostul președinte Ion Iliescu ar fi declarat că după Revoluție, când steagul a devenit roșu-galben-albastru fără stemă, România ”avea lucruri mai importante de făcut” decât să-și facă probleme că acesta seamănă cu cel al Ciadului.

După Revoluția din 1989, drapelul României a fost, o scurtă perioadă, roșu, galben și albastru cu o gaură în mijloc, loc în care până atunci se aflau însemnele comunismului.

Cu toate că liderul Franței din acea vreme, Francois Mitterand, i-ar fi sugerat premierului României de atunci, Petre Roman, să păstreze steagul cu tot cu tăietura din mijloc, acest lucru nu s-a întâmplat. Motivul principal ar fi fost că acea gaură ar fi făcut ca drapelul să nu fluture în vânt.

Cetățenii Ciadului au protestat discret de mai multe ori față de drapelul nostru, însă lucrurile au rămas la fel, întrucât nu există vreun organism la nivel mondial abilitat să intervină în probleme referitoare la acest subiect.

Romania
Chiad