Dental Alliance
April 14, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: Am participat astăzi la semnarea contractelor pentru cele trei loturi din Autostrada A7, pe traseul Bacău – Roman – Pașcani!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

M-am bucurat să fiu prezent, astăzi, la Ministerul Transporturilor, la semnarea contractelor pentru cele trei loturi din Autostrada A7, pe traseul Bacău – Roman – Pașcani! Este un obiectiv extrem de important pentru regiunea istorică Moldova, pentru zona Roman Metropolitan, pentru romașcani și mă bucur că, în sfârșit, intrăm în linie dreaptă!
Vestea cea mai bună este că aceste loturi vor fi construite din bani europeni, mai exact din fonduri din PNRR. Este vorba de 77 km de autostrada, iar costul total este de 4,68 miliarde de lei.
Proiectarea este deja făcută, iar constructorul și-a asumat că lucrarea va fi făcută în maxim 30 de luni. Fiind vorba de bani din PNRR, autostrada trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2026, termenul limită.
Vă promit că voi monitoriza cu atenție stadiul lucrărilor, pentru că romașcanii merită de ani de zile un astfel de proiect și să poată ajunge la ei acasă folosind o autostradă, nu un drum național care, din păcate, este mult depășit, atât din punct de vedere al traficului, cât și din cauza tranzitului prin localități. Moldova vrea autostradă, Moldova va avea autostradă și Romanul se afla pe traseul ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.