Dental Alliance
September 27, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: Am votat- ieri – alături de colegii mei, proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea cancerului, iar legea merge spre promulgare

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Planul va fi implementat începând cu 1 ianuarie 2023, vizând perioada 2023-2030 şi reprezintă principalul document de politică publică centrat pe măsurile de prevenire şi combatere a cancerului la nivel naţional.
Aceast plan de intervenție va fi actualizat permanent, în funcţie de rezultatele obţinute şi în acord cu direcţiile strategice din domeniul prevenirii şi combaterii cancerului, stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau la nivelul Uniunii Europene.
Toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul României, au domiciliul sau reşedinţa în România, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi străinii sau apatrizii cu domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul, garantat de stat, la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului (servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament, servicii de îngrijire, inclusiv paliative, suport psihologic, onconutriţie, oncofertilitate, servicii sociale, indemnizaţii lunare de hrană).
Important de menționat este că decontarea serviciilor şi investigaţiilor medicale prevăzute în cadrul Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România se stabilesc şi se alocă de la bugetul de stat, distinct de cele pentru sistemul de asigurări sociale de sănătate ori pentru alte programe naţionale curative sau de prevenţie.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap