Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Încă un proces pe Cheile Bicazului! Reclamanții secui, supărați pe toată lumea

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Pe 13 octombrie 2022 a fost depusă o nouă cerere în justiţie, la Tribunalul Harghita iar reclamant este „Unitatea Administrativă Judeţul Harghita, prin Consiliul Judeţean, pârâţi fiind comuna Bicaz Chei Neamţ, CJ Neamţ, prefecturile şi oficiile de cadastru din cele două judeţe“, după cum se precizează pe site-ul instanţei, notează adevarul.ro

Obiectul cauzei este „anulare act administrativ proces-verbal delimitare”. Prea multe despre noul proces nu se cunosc, mai notează cotidianul citat, deoarece nu a fost stabilit primul termen şi nici nu au fost emise citaţii. Primarul de la Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, a spus că nu poate fi vorba decât despre vechea „problemă“ cu graniţa dintre municipiul Gheorgheni şi comuna menţionată.

După 1990, zona defileului a fost un motiv continuu de dispută între autorităţile din Neamţ şi Harghita, acestea din urmă pretinzând că li se cuvine arealul. Litigiul de graniţă a fost soluţionat după ani de înfăţişări la diverse instanţe din ţară, pe 13 ianuarie 2021, de către Curtea de Apel Ploieşti, chestiune anunțată ca o mare victorie de Prefectul Județului Neamț al vremii, avocatul George Lazăr (PNL). Consiliul Judeţean Harghita a pierdut definitiv și se părea că totul s-a teminat în ceea ce priveşte această problemă. Se pare încă că justiția română consideră termenul ”definitiv” doar un cuvânt ca oricare altul, altfel e inexplicabil cum o sentință DEFINITIVĂ poate fi atacată în instanță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.