Dental Alliance
November 28, 2023

Deputat Laurențiu Leoreanu: Astăzi, 3 aprilie, am fost prezent la evenimentul prilejuit de Ziua Jandarmeriei Române.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Înființată pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Franța, ca instituție cu statut militar, Jandarmeria a fost, de la început, un simbol al fidelității aflat în serviciul statului de drept și al cetățeanului. Este un produs al Revoluției Franceze din anii 1789-1794, care s-a organizat și a avut la bază Declarația Drepturilor Omului și Cetățeanului, adoptată la 26 august 1789.
În țara noastră, Jandarmeria Română s-a constituit ca parte integrantă a construcției României moderne, identificându-se cu asigurarea ordinii publice și a protecției cetățenilor. În acest sens, instituția s-a adaptat constant la mediul de securitate intern, cunoscând o evoluție dinamică, consolidându-și credibilitatea și standardele înalte de competență.
Prin eforturi asidue, Jandarmeria Română și-a adus contribuția la consolidarea imaginii României de partener activ și credibil la nivelul alianțelor din care face parte, prin participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, dar și prin cooperarea cu organisme similare, prilej cu care îmi exprim respectul și recunoștința față de întreaga sa activitate.
Jandarmeria Română împlinește astăzi 173 de ani de la întemeierea sa, perioadă în care, în calitate de componentă militară a Ministerului Afacerilor Interne, a trecut prin mai multe procese de modernizare, ridicându-se permanent la înălțimea provocărilor la adresa ordinii publice, ocazie cu care adresez Jandarmeriei Române sincere urări de sănătate, putere de muncă și un călduros „LA MULȚI ANI!”.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap