Dental Alliance
November 30, 2022

Deputat Laurențiu Leoreanu: Pentru Partidul Național Liberal politicile de susținere a societăților comerciale mici și mijlocii, cele care sunt motorul activ și real al economiei – sunt o prioritate!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Astfel, în condițiile crizei extinse pe ultimii ani, Guvernul condus de premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă a aprobat, prin ordonanță de urgență, acordarea de granturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în valoare de 400 milioane euro, pe două paliere:
60 milioane de euro în granturi cu valoare cuprinsă între 50.000 şi 200.000 euro, destinate refacerii capacităţilor de prestări servicii. Această prima etapă este destinată capacităților de prestări servicii în domenii precum învăţământul, sănătatea, asistenţa socială şi serviciile prestate către populaţie. Se estimează că vor fi sprijinite 1.200 de IMM-uri.
360 milioane euro în granturi cu valoare cuprinsă între 50.000 şi 500.000 euro, pentru IMM-urile afectate de criza din ultimii ani. Acest palier prevede sprijinirea a aproximativ 4.000 de IMM-uri cu activitate în producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante, pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare. Prin acest program se vor deconta echipamente, utilaje, dotări specifice, tot ce înseamnă investiţii ce ţin de capitalizarea IMM şi refacerea capacităţilor de rezilienţă.
Mai multe detalii despre proceduri și aplicabilitate, aici: https://mfe.gov.ro/guvernul-romaniei-a-adoptat…/…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.