Dental Alliance
March 2, 2024

Deputat Laurențiu Leoreanu: Reprezentanții Ministerului Apărării și membrii Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament discută prioritățile legislative și situația din proximitatea României

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Ieri, la sediul Ministerului Apărării, a avut loc o sesiune de prezentare și informare cu reprezentanții Ministerului Apărării și membrii Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament. Această întâlnire crucială a avut loc în contextul unei perioade sensibile, cu accent pe necesitatea unei abordări responsabile și a unei colaborări strânse între legislativ și executiv.

Sesiunea s-a desfășurat pe parcursul a trei secțiuni distincte:

  1. Briefing pe activitățile și evenimentele Ministerului Apărării: Reprezentanții ministerului au prezentat un raport detaliat privind activitățile recente și evenimentele importante în domeniul apărării naționale.
  2. Situația din proximitatea României – conflictul din Ucraina: A fost abordată situația actuală din zona de vecinătate a României, cu accent pe evoluțiile recente ale conflictului din Ucraina și impactul acestuia asupra securității regionale.
  3. Priorități legislative pentru această sesiune parlamentară: Subiectele discutate au inclus modificările propuse și completările la Legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, care se află în prezent pe circuitul de avizare inter-ministerial. De asemenea, s-au luat în considerare Legea Apărării, care este în stadiul de draft și este pregătită pentru a fi trimisă pe circuitul inter-ministerial, precum și Legea privind Statutul Cadrelor Militare, care se află în faza finală de configurare.

Această întâlnire a evidențiat necesitatea unei abordări echilibrate și a unei gestionări responsabile a situației actuale, fără escaladări inutile și cu calm. Importanța unei colaborări strânse între legislativ și executiv în domeniul apărării și securității naționale a fost subliniată ca fiind esențială pentru menținerea stabilității și securității în România și în regiunea sa de vecinătate.

Pentru mai multe informații, puteți accesa comunicatul oficial al Ministerului Apărării sau articolul publicat în presa centrală la adresa: https://www.antena3.ro/…/sefi-comisie-aparare-decizie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.