Dental Alliance
November 26, 2022

Deputat Laurențiu Leoreanu: Sunt onorat și emoționat pentru că am putut lua parte la acest eveniment și vreau să le mai transmit romașcanilor, înca o dată, gândul meu bun și faptul că voi rămâne mereu un luptător dedicat pentru această urbe!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

A fost un parcurs lung, cu foarte multe piedici, pornit în urmă cu ani de zile, încă din perioada în care am avut onoarea de a ocupa funcția de primar al municipiului Roman, dar am reușit să depășim toate obstacolele, chiar dacă nu a fost ușor deloc, iar acum, Poarta Nord a orașului închide axa istoriei mușatine care plutește asupra urbei noastre.
Statuia lui Alexandru cel Bun, considerat primul domn al Moldovei unite, fiul lui Roman I Mușat, veghează asupra noastră, subliniind secolele de istorie ale celei mai mari cetăți de șes din Moldova – Cetatea Romanului.
Mă bucur că la acest eveniment mi-au fost alături atât domnul Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman, cât și primarul orașului Ștefan Vodă, din Republica Moldova, domnul Vladislav Cociu, împreună cu delegația comunității pe care o reprezintă, subliniind astfel unitatea acestor ținuturi, născută din mileniile trecutului, construind speranța viitorului!
Pornind de la Poarta Sud a orașului, vegheată de Ștefan cel Mare, apoi în centrul orașului sub protecția lui Roman I și până la Poarta Nord ce se deschide acum sub imaginea lui Alexandru cel Bun, istoria noastră se construiește strâns legată de energia mușatină.
Ce moment putea fi mai frumos ales pentru inaugurarea acestei statui, decât Zilele municipiului Roman? Ce simbolistică putea defini acest eveniment mai bine decât legătura de frăție cu orașul Ștefan Vodă, sub ideea de unitate a Moldovei?
Sunt onorat și emoționat pentru că am putut lua parte la acest eveniment și vreau să le mai transmit romașcanilor, înca o dată, gândul meu bun și faptul că voi rămâne mereu un luptător dedicat pentru această urbe!
La mulți ani, dragi romașcani!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.