Dental Alliance

June 21, 2024

Deputat Mara Calista: Astăzi, 21 martie, marcăm ”Ziua Sindromului Down”

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Astăzi, 21 martie, marcăm ”Ziua Sindromului Down”. Data nu a fost aleasă întâmplător: 21 martie, a treia lună a anului, face referință la unica triplare a celui de al 21-lea cromozom, care provoacă acest sindrom.

Este, de asemenea, o ocazie să fim alături de cei care suferă, să îi acceptăm, să îi integrăm.

Prin activitatea mea de parlamentar am încercat să promovez măsuri prin care aducem plus valoare în viețile persoanelor cu dizabilități.

Este în vigoare legea pe care am promovat-o prin care oferim ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni locomotorii sau alte afecţiuni) pentru a le creşte calitatea vieţii şi parcursul pe care îl fac în vederea recuperării.

Se vor deconta sesiunile de kinetoterapie, 12 sesiuni anuale pentru persoanele cu handicap grav şi 6 sesiuni pe an pentru persoanele cu handicap accentuat. Totodată, cuprinde și măsuri simplificate pentru a putea opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.