Dental Alliance
November 29, 2023

Deputat Mara Calista: Luăm măsuri pentru a stopa consumul de droguri!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Luăm măsuri pentru a stopa consumul de droguri! Am semnat alături de mai mulți colegi liberali propunere legislativă privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri, precum și pentru completarea Legii nr.76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

Principalele prevederi sunt:

”În scopul prevenirii şi combaterii faptelor din sfera ilicitului de droguri, precum şi pentru a evita riscul recidivei, se organizează Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri…”

”În Registru se ţine evidenţa: a) persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei şi supendarea pedepsei sub supraveghere, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual-penale în legătură cu infracţiunile prevăzute …

b) persoanelor de cetăţenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidenţă din partea autorităţilor centrale din celelalte state membre şi a autorităţilor competente din statele terţe cu privire la săvârşirea unei infracţiuni din cele (…)

c) persoanelor născute în străinătate despre care s-au primit comunicări din partea autorităţilor competente ale altor state cu privire la săvârşirea unei infracţiuni din cele enumerate (…) şi cu privire la care sunt date că se deplasează sau că se pot deplasa pe teritoriul României.

Registrul va fi pus la dispoziția organelor de Poliție și, astfel, va crește capacitatea de luptă împotriva traficului și consumului de droguri.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap