Dental Alliance

June 23, 2024

Deputat Mara Calista: O nouă dovadă că Pilonul II de pensii dă randament

0
YRY Residence

Go Padel Roman

O nouă dovadă că Pilonul II de pensii dă randament: Cele șapte fonduri de pensii administrate privat (Pilonul II) au înregistrat în 2023 un randament mediu ponderat de 17,94%, potrivit datelor transmise de Asociaţia Pensiilor Administrate Privat (APAPR).

Activele nete administrate de Pilonul II au ajuns la 126,7 miliarde lei (25,5 mld. euro), tot o valoare record pentru sistem, în creştere cu 31,4% faţă de sfârşitul anului 2022.

Alături de colegii din PNL am protejat constant veniturile individuale a milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii. Se dovedește că a fost o decizie foarte bună, profitabilă pentru cei peste 8 milioane de români.

De asemenea, să nu uităm că Legea nr. 309/2022, pe care am lucrat-o alături de colegul meu, Bogdan Huțucă, a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2024. Prin această lege ne-am asigurat că se impozitează doar randamentul financiar al investiției, prin excluderea de la impozitare a contribuţiilor în totalitatea lor, fie ele constituite din venituri nete (pilonul III şi/sau IV), fie ele din venituri brute (pilonul II).

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să încurajăm măsurile de protejare ale Pilonului II de pensii, având în vedere că s-a dovedit că acesta dă randament, că există transparență, iar banii se duc în conturile private ale contribuitorilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.