Dental Alliance

Deputat Mara Calista: Protecție pentru victimele traficului de persoane!

0
YRY Residence

Am votat astăzi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, pe care am inițiat-o alături de mai mulți colegi parlamentari.

Legea instituie explicit principiul nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi!

Modificări importante care au fost făcute:

”În cazul victimelor traficului de persoane, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 15 zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor.”

Au fost necesare aceste modificări pentru a le oferi victimelor suportul necesar, să poată beneficia de asistență, sprijin și protecție.

Măsurile de prevenție, precum și cele de a ajuta victimele sunt mai multe decât necesare având în vedere că, din păcate, datele recente arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane la nivel european sunt din România.

Mai multe detalii aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap