November 30, 2021

Deputat Mugur Cozmanciuc: 7,7 miliarde de lei au fost alocate măsurilor active de susținere a companiilor și de protejare a locurilor de muncă!

mugur
· Guvernul PNL a alocat circa 7,7 miliarde de lei pentru susținerea companiilor și protejarea locurilor de muncă în timpul pandemiei, după cum urmează:
· De plata șomajului tehnic au beneficiat 1,2 milioane de persoane, valoarea plăților fiind de peste 4,8 miliarde lei până la finalul acestui an
· De plata a 41,5% din salariul de bază brut au beneficiat peste 750 mii de persoane, valoarea plăților fiind de peste 2 miliarde 200 milioane lei.
· Mai exact, angajatorii ai căror angajați au avut contractele individuale de muncă suspendate, beneficiază, pentru trei luni, de decontarea unei părți din salariu.
· Aproximativ 100 mii de persoane au beneficiat de timp flexibil de muncă, (kurzarbeit) și telemunca, valoarea plăților ridicându-se la peste 477 milioane lei.
· Aproximativ 35 mii de persoane au beneficiat de acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a școlilor.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.