Dental Alliance
November 29, 2023

Deputat Mugur Cozmanciuc: Astăzi a fost adoptată Legea pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Astăzi a fost adoptată Legea pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, semnat la 9 februarie 2023, la Albiţa.
Ca membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională am susținut adoptarea acestui Acord.
Legea are ca obiect de reglementare crearea cadrului juridic bilateral necesar pentru implementarea conceptului de control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa (România) a cărei infrastructură permite acest lucru, pe o perioadă iniţială de 6 luni de la data intrării în vigoare a acestuia cu posibilitatea de prelungire, în vederea fluidizării fluxului de marfă şi de călători.
Potrivit Acordului, controlul coordonat este definit ca fiind controlul la trecerea frontierei efectuat separat de către personalul de control al statului de ieşire urmat consecutiv de personalul statului de intrare efectuat pe teritoriul unui singur stat.
Acordul prevede, între altele: controlul coordonat se face în punctul de trecere a frontierei Albiţa, pe teritoriul României, pe sensul de intrare în ţara noastră, primii care desfăşoară controlul de frontieră sunt reprezentanţii structurilor din Republica Moldova, ulterior urmând procedurile de control ale părţii române (Poliţia de Frontieră, Autoritatea Vamală Română, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, autorităţile fitosanitare).
Prin Acord sunt reglementate, între altele, principiile şi regulile cooperării în cursul efectuării, pe teritoriul României, a controlului coordonat al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfuri, organizarea controlului coordonat, atribuţiile personalului de control şi ale personalului care prestează servicii, normele privind punerea în aplicare, intrarea în vigoare şi posibilitatea denunţării acordului.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap