January 21, 2022

Deputat Mugur Cozmanciuc: Produsul Intern Brut a crescut în trimestrul III cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 0,4% față de trimestrul II

Produsul Intern Brut a crescut în trimestrul III cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 0,4% față de trimestrul II. Creșterea economică datorată politicilor liberale puse în practică de PNL ne permite să luăm noi măsuri de protejare a românilor de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze
 Produsul intern brut a crescut cu 0,4% în trimestrul III în comparaţie cu trimestrul II din 2021. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 7,4%.
 România încheie 2021 cu o creştere economică de circa 7%. Creşterea economică va fi, aşadar, cu cel puțin 2 puncte procentuale mai mare decât cea estimată la realizarea bugetului pe 2021.
 De aceea, anul trecut, având venituri mai mari la buget, am reuşit să scădem deficitul bugetar de la 10% la sub 7%. Pentru că am avut creștere economică, o mare parte din bani s-au dus către investiții. Investițiile la 11 luni au fost în valoare de aproximativ 45 mld lei, în creștere cu 7,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când au fost în valoare de 41,22 mld lei.
 Performanţa economică pe primele trei trimestre din 2021 a fost una bună, peste aşteptări. Majorările care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022 au fost posibile pentru că guvernarea PNL a luat măsuri care au dus la creștere economică și astfel, există sursă de finanțare pentru a le plăti. Creșterile de pensii și alocații s-au datorat performanțelor economice din 2021 bazate pe politici liberale puse în practică de PNL, prin guvernul Cîțu.
 Mai mult, creșterea economică ne-a permis să compensăm facturile și să plafonăm prețurile la energie și gaze. Totodată, de la 1 aprilie, consumatorii casnici vor beneficia de o nouă schemă de protecție, care va include TVA redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. În ceea ce privește IMM-urile, analizăm introducerea unei noi scheme de sprijin, tot de la 1 aprilie.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.