Dental Alliance
March 28, 2023

Deputat Oana Bulai: Adoptarea Legii offshore este o prioritate pentru PSD!

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Este urgentă deblocarea investițiilor de exploatare a gazelor din Marea Neagră și reducerea dependenței țării noastre de gazul rusesc. Acesta a fost și motivul pentru care președintele PSD, Marcel Ciolacu, alături de ceilalți lideri ai coaliției de guvernare au depus azi proiectul Legii Offshore.
Adoptarea legii va permite deblocarea investițiilor majore necesare exploatării zăcămintelor din Marea Neagră estimate la 200 miliarde metri cubi.
Legea susținută de coaliția de guvernare va oferi țării noastre șansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine.
Ce prevede legea?
1) Legea depusă stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul).
2) Legea asigură stabilitatea și predictibilitate legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum și în onshore de mare adâncime (exploatări pe uscat, de mare adâncime).
3) Legea stabilește același cadru fiscal pentru investiții offshore și onshore de adâncime, practic urgentând investițiile onshore de la Caragele, județul Buzău, cel mai mare zăcământ de gaze descoperit în ultimii 30 de ani în România.
Beneficiile României: independență și securitate energetică!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap