September 23, 2021

Deputat Oana Bulai: Am inițiat un proiect de lege care să definească data de 24 iunie drept un reper naţional oficial pentru ia românească, cea care ne conferă unicitate în lume

Alături de colegii din Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO, am inițiat un proiect de lege care să definească data de 24 iunie drept un reper naţional oficial pentru ia românească, cea care ne conferă unicitate în lume.
Evenimentul “Cu mândrie, poartă IE!” a demonstrat cât de mult înseamnă pentru români ia, cum ne aduce pe toți laolaltă oriunde ne-am afla. Fiecare dintre noi ne identificăm cu ia, ea este parte fundamentală a poporului român. De aceea, ia merită o zi națională!
Ia românească si portul popular sunt o adevărată comoară culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii poporului român, care dăinuie din timpuri străvechi. Mă bucur văzând interesul crescând, de la an la an, al celor mari și celor mici pentru tradițiile românești și pentru portul popular românesc de o frumuseţe unică şi originală, înzestrat cu credință și sentimente.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.