Dental Alliance
February 21, 2024

Deputat Oana Bulai: Ieri am pornit din nou la drum cu 50 dintre tinerii care fac parte din Proiectul „VIITORUL EȘTI TU!”.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Excursie pe Ceahlăul nostru sfânt! ☀️
Ieri am pornit din nou la drum cu 50 dintre tinerii care fac parte din Proiectul „VIITORUL EȘTI TU!”. Am luat-o din loc de dimineață ca să avem timp să explorăm minunățiile pe care Ceahlăul le adăpostește.
L-am avut alături de noi și pe Bogdan Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, unul dintre prietenii proiectului nostru.
Și de această dată le-am pregătit tinerilor activități deosebite, pe care, din păcate, școala românească nu pune accentul.
Ne-am oprit la un om minunat, un prieten drag, devotat muncii pe care o face, „omul muntelui” cum îmi place să îi spun, Raul Papalicef – șeful Salvamont NEAMT. El și echipa lui i-au introdus pe tineri în educația montană care îi poate salva din situații limită.
Bubu și Danut Ciucanu i-au învățat cum se acordă primul ajutor, iar împreună cu Raul le-au oferit câteva trucuri pentru atunci când mergi prin pădure, dar și un instructaj despre cum să reacționeze în situații de risc.
Cum spuneam, aceste lucruri, deși sunt importante de știut de către cât mai mulți tineri pentru că mulți se aventurează pe munte, nu sunt predate în școală. De aceea, rolul proiectului „VIITORUL EȘTI TU!” este cu atât mai important, cu cât tinerii învață lucruri ce le sunt utile în viața de zi cu zi.
De la Raul am plecat mai departe în „marea drumeție” a verii. Am luat la pas muntele Ceahlău, care ne-a întâmpinat cu frumusețile sale și cu peisaje deosebite. Să urci pe Ceahlău, muntele sfânt al românilor, este o experiență de nedescris, pe care mă bucur că am putut să o împart cu tinerii mei minunați.
La întoarcerea spre casă am făcut un popas la Târgu Neamț, la Casa Arcașului, unde am savurat mâncăruri tradiționale. Vreau să îi mulțumesc lui Ionuț Florescu, verișorul meu, pentru generozitatea cu care ne-a primit într-un loc superb.
Activități precum cea de joi înseamnă să investești cu adevărat în tineri. Investiția în cei care sunt viitorul nostru nu presupune doar educația din școală, ci și activitățile extrașcolare, cele din care învață lucrurile utile în viață.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.