Dental Alliance
September 27, 2023

Presedintele PNL Neamt, George Lazar: Ieri, nemțenii din zonele Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița au spus STOP nedreptăților făcute de PSD-işti

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Am fost alături de cei aproape 2000 de participanți la această întâlnire, împreună cu domnul senator EugenȚapu Nazare, cu domnul deputat Laurențiu Leoreanu, subprefecții Adrian Ciobanu şi Iulian Jugan, viceprimarul comunei Sagna, Vasilică Roca, primarul comunei Doljeşti, Albert Lungu şi mulți alți primari din zona Roman metropolitan, viceprimari, consilieri locali, consileri județeni şi cetățeni care s-au săturat de incompetența şi indolența conducerii PSD Neamț.
Partidul Național Liberal a venit cu soluții concrete pentru situația dezastroasă de la Luțca. În luna noiembrie va avea loc dezbaterea bugetului naţional pentru anul 2023. În acest context, parlamentarii nemțeni, domnul senator Țapu-Nazare şi domnul deputat Leoreanu vor depune un amendament la legea bugetului, în urma căruia județul Neamț va primi aproximativ 7-8 milioane de euro pentru construcția unui nou pod în comuna Luțca. Sprijinul şi implicarea premierului României, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă este o garanție în plus că aceşti bani vor fi alocați pentru realizarea acestui proiect.
De asemenea, consilierii județeni ai PNL Neamț vor face solicitări către Ministerul Apărării Naționale pentru a identifica costurile efective de construcție şi mentenanță pentru realizarea unui pod militar pe piloni, care să permită redeschiderea traficului rutier intern. Este, desigur, o soluție temporară, care însă le va permite nemțenilor să circule în condiții de siguranță.
În cel mai scurt timp, consilierii județeni liberali vor depune două proiecte de hotărâre de Consiliului Județean prin care se vor solicita pe de o parte,
-alocarea sumelor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru constructia unui pod nou si deasemenea un proiect pentru alocarea in regim de urgentă a sumelor necesare pentru edificarea podului temporar de piloni de catre structurile Ministerului Apărării Nationale
Până astăzi, PNL Neamț a strâns mii de semnături, atât fizic, cât şi online, de la cetățenii comunelor afectate de căderea vechiului pod: Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița.
Atât eu, în calitate de preşedinte PNL Neamț, cât şi colegii mei, am căutat cele mai optime soluții pentru această situaţie şi ne dorim să le punem în aplicare cât mai rapid.
Desigur, era de datoria lui Ionel Arsene şi a PSD-ului să identifice soluții reale pentru problema cauzată de incompetența lor.
Nu s-au găsit sumele de bani necesare pentru un pod de piloni provizoriu, deşi Ministerul Apărării Naționale a venit cu o ofertă concretă.
Totuşi s-au găsit bani pentru porțile amplasate la intrarea în județ, în valoare de 1,6 milioane de euro.
Au fost bani şi pentru noul birou personal al lui Arsene, din Consiliul Județean, pentru care s-au cheltuit 2,5 milioane de euro, pentru spitalul din Lețcani, care nu a fost niciodată dat în folosință, deşi s-au cheltuit pentru el 3,6 milioane de euro, pentru chermeze şi lăutari, unde au ajuns alte sute de mii de euro, precum alte milioane de euro s-au dus şi pentru studii de fezabilitate şi fotografii pentru obiective “pe hârtie”, care nu vor fi realizate vreodată.
Oricine poate face un calcul simplu, pentru a vedea unde se duc banii publici, în timp ce oamenii din zona comunei Sagna sunt obligați să ocolească zilnic până la 25 de km.
Cine decontează carburantul oamenilor?
Cine le decontează timpul pierdut şi disconfortul?
Sunt mai bine de 2 luni de când Ionel Arsene şi prefectul PSD Adrian Niță nu au făcut niciun efort pentru a scoate mormanele de moluz acumulate în apa Siretului. Suntem pe final de vară, va veni toamna şi apoi iarna şi ne gândim cu îngrijorare la ce tragedii am mai putea asista.
Pe 5 septembrie începe şcoala. Oare PSD-iştii ştiu câți elevi vor fi nevoiți să facă naveta către Roman pe un drum nepracticabil, supus pericolelor rutiere? La Gâdinți, la intersecția cu Luţca, nu există sistem de semaforizare. Acum câteva zile, un călugăr de la Petru Vodă şi-a pierdut viața. Au avut loc şi alte accidente serioase în această zonă şi asta din cauza nepăsării PSD, a lui Arsene şi a lui Niță, prefectul de carton.
Pentru asta, trebuie să plece acasă!
Viața nemțenilor este mai importantă decât mofturile PSD-iştilor.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap