Dental Alliance

Deputat Oana Bulai: O conferință cât un manifest. Astăzi femeile au fost la putere în Parlament.

0
YRY Residence

Conferința internațională „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național” (RO-GENC) desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României a reunit sub același acoperiș femeile din Parlamentul României, decidenți politici, dar și un invitat special: Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.
Avem multe de învățat de la Republica Moldova, de la curajul lor de a promova o politică dedicată egalității de gen. Astăzi, frații noștri de peste Prut sunt un model pentru tot ce înseamnă reprezentarea femeilor în politică. Îmi doresc ca treptat să reușim să implementăm și noi, în România, acest model și, de ce nu, în următorii ani să avem prima femeie președinte.
Luna trecută, PSD a făcut un pas către promovarea femeilor în alegerile locale și în companiile de stat. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul familiei, colega mea Gabriela Firea, au depus proiectul de lege privind obligaţia de a asigura 30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.
Este un pas important pe care l-am face în vederea sprijinirii femeilor.
Orice ţară care va ignora importanţa femeii va avea foarte multe de pierdut. Cred că ambiția, curajul, puterea de luptă şi de a acționa sunt printre calitățile femeilor care reuşesc în toate domeniile de activitate.
În final aș acorda un sfat femeilor din politică sau care își doresc să urmeze un drum în acest domeniu și le-aș spune să își repete mereu ceea ce îmi repet și eu NU RENUNȚA, oricât de greu este drumul!
Închei prin a vă transmite mesajul președintelui Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu: “Dragi domni politicieni, nu vă temeți!”

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap