Dental Alliance

Deputat Oana Bulai: Ziua de 27 ianuarie este una a memoriei

0
YRY Residence

Ziua de 27 ianuarie este una a memoriei. Dar nu este destul să plângem victimele, să rememorăm numele şi chipul acestora, să ascultăm din nou mărturiile celor care au supravieţuit Holocaustului.
Istoria și faptele petrecute trebuie să ne deschidă ochii pentru a nu mai trece în viitor prin asemenea orori.
Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului este un bun prilej pentru ca noi toți să ne aducem aminte că lupta împotriva discriminării, intoleranţei, extremismului şi violenţei trebuie să devină din ce în ce mai puternică. Suntem datori să luptăm într-un mod categoric împotriva oricăror atitudini xenofobe, de ură rasială sau religioasă, pentru ca această pagină dureroasă a istoriei umanității să nu mai fie rescrisă niciodată. Să nu uităm și să nu lăsăm ca astfel de monstruozități să se mai repete vreodată!
Închei cu un citat din discursul susținut de către Elie Wiesel la primirea Premiului Nobel pentru Pace: „Trebuie să luăm de fiecare dată o poziţie. Neutralitatea îl ajută pe opresor, niciodată pe victime. Tăcerea îl încurajează mereu pe torţionar, niciodată pe prizonier. Uneori trebuie să intervenim.
Când vieţile omeneşti sunt în pericol, când demnitatea umană este ameninţată, graniţele naţionale şi sensibilităţile devin irelevante. Oricând femeile şi bărbaţii sunt persecutaţi din cauza rasei lor, religiei sau perspectivelor politice, acel loc – în acel moment – devine centrul universului”.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap