October 24, 2021

Deputat PNL Mara Calista: ”Este important ca statul să aibă grijă de victimele violenței sexuale”

mara
Hotărârea privind Strategia națională pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale ”SINERGIE” 2021 – 2030 și a Planului de acțiuni pentru implementarea strategiei a fost publicată în Monitorul Oficial. Era necesară o astfel de strategie și salut toate eforturile care au fost făcute pentru a fi adoptată.
Este important ca statul să aibă grijă de victimele violenței sexuale. Mă voi implica activ pe direcția îmbunătățirii și consolidării cadrului legal aplicabil în domeniu, cât și pe reglementarea unor măsuri adecvate de sprijin și protecție pentru victime, dar și a măsurilor necesare pentru prevenirea violenței sexuale și a recidivei, inclusiv a măsurilor orientate pe intervenție în cazul agresorilor.
Activitățile prevăzute în prezenta strategie națională pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale „SINERGIE” 2021— 2030 și în Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale „SINERGIE” 2021—2030 se finanțează conform prevederilor legale în vigoare din următoarele surse:
a) bugetul de stat;
b) bugetul local;
c) fonduri externe nerambursabile;
d) donații și sponsorizări.
Aflati mai multe detalii despre Strategia națională pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale, dând click AICI. (pdf)

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.