Dental Alliance
April 14, 2024

Deputat PNL Mara Calista: Pensii mai mari pentru mai mulți angajați de la ArcelorMittal Tubular Products Roman

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Proiectul de Lege pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice susținut de deputatul PNL Neamț Mara Calista a fost adoptat miercuri, 16 noiembrie, cu 244 de voturi pentru. Camera Deputaților este for decizional. 

 

Bani în plus la pensie pentru mai mulți angajați ai companiei ArcelorMittal Tubular Products Roman, din județul Neamț! Astăzi a fost adoptată  Legea pentru completarea art.30 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, al cărei co – semnatară sunt alături de alți colegi parlamentari.  

 

Am adus completările necesare ca persoanele care desfăşoară activităţi în turnătoriile de oţel, fontă, aliaje neferoase, precizie şi cuzineţi, precum şi forje să fie încadrați în categoria de locuri de muncă în condiții speciale, sectorul de mașini. 

 

Am depus un amendament, care a fost adoptat, pentru a le face dreptate mai multor angajați de la compania  ArcelorMittal Tubular Products Roman, care nu erau încadrați în categoria corectă. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de bani în plus, la pensie, datorită acestui amendament.

 

Totodată, se preconizează şi asimilarea ca stagiu de cotizare în condiţii speciale de muncă, a perioadei anterioare datei de 1 aprilie 2021, în care salariaţii au desfăşurat activităţi în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I de muncă.

 

Legea prevede recalcularea pensiilor, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activităţile desfăşurate în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă şi asimilate condiţiilor speciale de muncă.a declarat Mara Calista.

 

Mai multe detalii aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19699

 

Deputat PNL Mara Calista

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.