Dental Alliance
April 14, 2024

CETĂȚEAN DIN REPUBLICA TADJIKISTAN DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN NEAMȚ

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Un bărbat din Republica Tadjikistan, care se afla în situații ilegale a fost depistat de polițiștii de imigrări din Neamț. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrări în România, pentru o perioadă de 6 luni.

 

La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Neamț au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

 

Astfel, în cadrul activității întreprinse, a fost depistat în situații ilegale un bărbat, de 38 de ani, din Tadjikistan.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

 

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

De asemenea, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.