September 26, 2021

Deputat PNL Mugur Cozmanciuc: Indemnizații pentru invalizii, veteranii și vaduvele de război

mugur
Guvernul condus de prim – ministrul PNL a adoptat o ordonanță de urgență pentru acordarea unei indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război! Pentru anul în curs, indemnizația va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă.
Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.
Acordarea acestei indemnizații de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român își exprimă recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, precum și o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.
În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanței de urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.