Vicepreședintele PNL, deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, nu exclude ca în funcție de evoluția evenimentelor la nivel central să se poată trece și la o renegicierea majorității din Consiliul Județean Neamț, extrem de importantă pentru comunitățile care au primari și consilieri liberali.

”Espectativa în politică are un rol extrem de important pentru a putea face analize și ulterior a lua decizii. Eu sînt de principiul<< Cea mai proastă decizie este atunci cînd nu iei nici o decizie!>>. Chiar dacă decizia luată la un moment dat nu este perfectă, ea ar putea fi ameliorată pe parcurs, astfel încît să se meargă într-un sens bun spre binele comunităților. Vom avea în analiză, la momentul oportun și negocierea unei noi majorități în Consiliul Județean. Deocamdată așteptăm ca țara să intre sub o guvernare care să poată să oprească declinul economic ce se întrevede din cauza crize politice pe care a creat-o PSD, prin acțiunea de dărîmare a propriului Guvern. Și apoi  vom vedea ce se poate face și în teritoriu”, a declarat Dan Laurențiu Leoreanu.

Reamintim faptul că în urma negocierilor politice ”la sînge” , după alegerile locale din 2016, PSD aflat atunci ”pe val” a reușit să obșină  președinția Consiliului Județean, aleasă prin vot indirect, poziție din care a obținut de la  PMP și ALDE, care au cîte doi consilieri, să facă majoritatea în Consiliul Județean, poziție de pe care s-au votat toate proiectele inițiate de președintele Ionel Arsene care nu a acdeptat nici un amendament de la Opoziție.

În prezent PSD are 17 consilieri, PNL -14, PMP și ALDE cîte doi. Dacă în urma evoluției evenimentelor de la București se va decide renegocierea majorităților și în teritoriu și cele două formațiuni respectiv PMP-ul   și ALDE cu cîte  doi vor trece la ”Dreapta”, nu este exclus ca să se schimbe majoritatea și în Consiliul Județean Neamț, la cele 14 voturi ale liberalilor adăugîndu-se alte patru, ceea ce ar însemna crearea unei  majorități de Dreapta, extrem de fragilă, dar care ar putea înclina balanța puterii. Rămîne de văzut ce se va întîmpla în acestă situație  cu cei doi vicepreședinți Laurențiu Dulamă (PMP) și Ionel Asaftei (ALDE) care și-au cîștigat posturile de vicepreședinți  tocmai pentru că au acceptat alianța cu PSD. Flora ORDEAN