Wed. Dec 19th, 2018

”Simboluri și tradiții” la Muzeul de Artă

Sîmbătă, 24 iunie, la un interval de doar două zile, la Muzeul de Artă din Roman a avut loc un nou vernisaj, acela al Doinei Colescu, artist plastic și creator de modă romașcan. Artista revine pe simezele Muzeului de Artă din Roman după 12 ani de absență în expoziții personale, expunând  53 de lucrări în ulei, din care 7 reprezintă frumusețea iei românești. Prezentarea artistei și a lucrărilor sale  a fost realizată de muzeografa Mihaela Ciobanu, pentru un public extrem de numeros și de data aceasta, format nu doar din publicul obșnuit, ci și din foarte mulți oameni de afaceri, colegi cu Doina Colescu, din care foarte multe cadre didactice.

”Am vernisat astăzi expoziția personală de pictură semnată de îndrăgita plasticiană romașcană, Doina Colescu. După o absență de 12 ani în ceea ce privește expunerile personale, doamna Doina Colescu vine astăzi cu 53 de lucrări, care aduc un suflu proaspăt și o surpriză. Este vorba de 7 lucrări  în care este reprezentată ia tradițională românească. Tematica  lucrărilor expuse este cea clasică: peisaj, natură statică, flori și portrete. Expoziția <<Simboluri și tradiții >> va rămâne pe simezele noastre pînă pe 24 iulie”a spus Mihaela Ciobanu.

Artista a participat, însă, anula și la expozițiile colective. Doina Colescu este cunoscută în lumea modei ca și talentata creatoare a brendului ”Dolena”, fiind prezentă la numeroase manifestări de profil din țară și străinătate. Reamintim faptul că în timpul campaniei electorale din 2012 și Elena Udrea a achiziționat una din creațiile Doinei Colescu, pe care a purtat-o în ziua alegerilor, tocmai pentru motivele populare pe care mantoul le avea. Creații ale Doinei Colescu au mai fost achiziționate și de Elisabeta Lipă, Monica Columbeanu, mulatra Laurette. Expoziția de pictură este cu vînzare. (Flora ORDEAN)