Dental Alliance
November 26, 2022

Descoperire șocantă: Podul prăbușit în județul Neamț avea polistiren în structura de rezistență și fier mâncat de rugină

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Podul peste râul Siret prăbușit joi în județul Neamț, între localitățile Sagna și Luțca, este verificat de anchetatori, iar pe fir au intrat și procurorii DNA, care suspectează fapte de corupție.

În structurile dărâmate ale podului se vede polistiren și fier mâncat de rugină, potrivit Antena 3. 

„La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 9 iunie 2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

Podul de la Luțca, peste râul Siret, reabilitat și redat circulației acum jumătate de an, s-a prăbușit joi în timp ce îl traversau două mașini. Cei doi șoferi aflați pe pod în momentul incidentului au scăpat cu răni ușoare, însă o turmă de 20 de oi și-a găsit sfârșitul sub construcția distrusă.

Contactat de Digi24, patronul firmei care a executat lucrările de reabilitare a podului de la Luțca, de peste râul Siret, spune că nu s-a intervenit asupra structurii de rezistență și că lucrările, terminate cu 6 luni mai devreme, au fost mai degrabă unele de cosmetizare.

8 milioane de lei, bani publici, s-au cheltuit pentru reabilitarea acestui pod care după doar jumămate de an s-a prăbușit în timp ce era traversat de mașini.

Podul peste Siret se află sub administarea Consiliului Județean Neamț, condus de social-democratul Ionel Arsene. A fost modernizat și dat în folosință în noiembrie anul trecut, fără ca lucrările să fie finalizate.

„A început să bubuie, de 4 ori a bubuit. Foarte tare s-a auzit zgomotul. Extraordinar de puternic. Am zis că poate-i un avion, vreo bombă ceva”, a povestit un localnic.

sursa: digi24.ro, antena3.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.