Dental Alliance

June 16, 2024

Descoperire… strălucitoare la Brusturi!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Preda Balaiban, cunoscutul arheolog care a reușit să aducă la lumină numeroase descoperiri istorice pe teritoriul comunei noastre, a uimit din nou comunitatea cu o descoperire de excepție. În urmă cu puțin timp, vă informam despre găsirea mai multor topoare din bronz cu o vechime de 3 000 de ani, iar acum arheologul a prezentat o altă comoară arheologică – un inel de aur masiv pur, datând din epoca romană!

Anunțul privind această descoperire remarcabilă a fost făcut la Primăria Brusturi, unde Preda Balaiban a adus la iveală un inel strălucitor, cu o prezență impresionantă. Acest obiect de valoare istorică semnificativă a fost găsit în timpul cercetărilor arheologice desfășurate pe teritoriul comunei noastre.

Inelul de aur, considerat a fi un exemplar masiv și pur, aduce o contribuție semnificativă la înțelegerea istoriei locale și a conexiunilor cu civilizațiile străvechi. Epoca romană a fost o perioadă de mare importanță în evoluția culturală și socială, iar această descoperire oferă o fereastră fascinantă către trecut.

Pe lângă inelul de aur, Preda Balaiban a mai adus la lumină și alte artefacte valoroase, inclusiv un inel de bronz, probabil cu o vechime de 2 000 de ani. Aceste descoperiri oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra vieții și a obiectelor utilizate în acea perioadă istorică, contribuind la bogăția patrimoniului nostru cultural.

Conform legilor în vigoare, toate aceste artefacte au fost predate autorităților locale, iar Primăria Brusturi va transmite ulterior aceste comori Direcției Județene de Cultură. Acest demers asigură conservarea și studiul adecvat al acestor obiecte, permițând cercetătorilor și istoricilor să aducă lumină asupra părților mai puțin cunoscute ale trecutului nostru.

Descoperirile uluitoare ale lui Preda Balaiban continuă să îmbogățească cunoașterea noastră despre istoria locală și despre legăturile cu trecutul îndepărtat. Comunitatea se simte privilegiată să aibă un astfel de arheolog dedicat și pasionat, care ne dezvăluie constant tainele istoriei noastre locale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.