December 6, 2021

Deși trebuia sa stea în carantină la domiciliu, un romașcan se plimba pe stradă

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.

La data de 6 noiembrie a.c., au fost organizate 6 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 14 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 26 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 774 de persoane.

Echipele de control au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală în valoare de 4.000 de lei.

Totodată a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aminti cetățenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.

Exemplu:

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Roman, cu privire la faptul că au depistat un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Roman, care nu respecta măsura carantinării la domiciliu.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.