Dental Alliance
March 28, 2023

Dezvoltăm infrastructura pentru transportul verde și construim primul inel ciclabil prin PNRR!

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Am căutat încă de la începutul mandatului de primar, mijloacele necesare pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile, dorindu-mi schimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare.
Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului nostru în acest an, a inclus și expunerea preferințelor de transport ale romașcanilor, iar utilizarea bicicletei s-a aflat pe locul 4 în topul deplasărilor, după utilizarea automobilului personal, a transportului public și a mersului pe jos. Cu toate acestea, consider că dezvoltarea infrastucturii velo, poate schimba această ordine.
A fost aprobat un prim proiect în această direcție, finanțat prin PNRR – un început pentru realizarea unei rețele integrate de piste pentru biciclete care să lege cele mai cunoscute zone din Municipiul Roman.
Complementar cu proiectul privind achiziția de autobuze electrice, acest proiect presupune realizarea unei piste de biciclete pe traseul: strada Mihai Viteazu, Bulevardul Roman Mușat până în strada Aviatorilor, strada Roman-Vodă, Bulevardul Republicii, strada Primăverii, până la întâlnirea cu strada Mihai Viteazu (sens giratoriu spre Luțca).
Lungimea pistei de biciclete are o lungime de aproximativ 4,3 km și face parte dintr-o rețea integrată care va asigura accesibilitatea locuitorilor la diverse puncte de interes local, precum Spitalul Sfântul Nicolae, Sala Sporturilor, Bazinul de înot, Parcul Municipal Roman, Cimitirul Eternitatea, supermarket Lidl și Kaufland, Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.
Soluția tehnică pentru realizarea infrastructurii va ține cont de intensitatea traficului, de asigurarea spațiului de degajare necesar, de raza curbei traseului, de zonele de pantă/înclinație de pe traseu, de asigurarea vizibilității pentru utilizatori, acordându-se o atenție sporită tipului de suprafață ce se va utiliza. Pentru sporirea siguranței și totodată pentru creșterea atractivității proiectului se va avea în vedere ca pavajul folosit să împiedice alunecarea, chiar și pe vreme nefavorabilă, iar în dreptul trecerilor de pietoni vor fi prevăzute suprafețe de atenționare tactilă pentru a marca traversările la nivel.
Vom crea astfel un prim inel ciclabil în municipiul Roman, care va permite circulația persoanelor în condiții de siguranță, contribuind la un mediu mai sănătos și la condiții de viață mai bune pentru noi toți!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap