San Marco Roman

San Marco Roman

Sat. Oct 19th, 2019

Din 2021, femeile care au născut trei copii vor beneficia de prevederi speciale la calcularea pensiilor din sistemul public

Era timpul ca statul român să ofere protecție și respect mamelor cu mai mulți copii și să încurajeze natalitatea. Acest lucru se întâmplă prin noua lege a pensiilor.

Din 2021, femeile care au născut trei copii vor beneficia de prevederi speciale la calcularea pensiilor din sistemul public. Concret, la cerere, mamele cu trei copii vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme pentru fiecare copil, adică cu șase ani mai repede decât în mod normal. Condiția este să realizeze stagiul minim de cotizare, de 15 ani în total.

Aceeași lege admite o reducere suplimentară a vârstei de pensionare în cazul mamelor care au de la patru copii în sus. Ele vor putea ieși la pensie mai devreme cu câte un an pentru fiecare copil, începând cu al patrulea. Reducerea se va aplica şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptaţi şi crescuţi pe o perioadă de cel puţin 13 ani.

Din 2030, vârsta standard de pensionare pentru femei va fi de 63 de ani.

Ionel Arsene

Presedinte, CJ Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.