August 5, 2020

Ioana Cojocărescu, de pe scena romașcană, la Gala Tânărului Actor HOP 2019.

Există oameni minunați, care se nasc în Roman și care ies din oraș în căutarea unei modalități de a ieși în evidență, sau de a face, în viață, ceea ce municipiul nu le permite. De la dans – există atatea trupe de copii, cu premii naționale și internaționale, la muzică – vă aduceți aminte de votul romașcanilor pentru concursurile naționale?, până la teatru. Din Roman, au mai plecat actori, care acum joacă pe marile scene. Unii se întorc, cu drag acasă, ori de câte ori pot și se mândresc cu faptul că sunt romașcani.

Astăzi vă voi prezenta un alt caz. Am fost colegi de trupă, în teatrul Dan Alecsandrescu. Acum ea e actriță, absolventă a Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, la Facultatea de Teatru și Film. Ioana Cojocărescu este câștigătoarea preselecției pentru Gala Tânărului Actor 2019, organizată de UNITER, la secțiunea individual. 

În curând, Ioana va avea nevoie de susținerea tuturor romașcanilor, de care s-au bucurat și alți reprezentanți ai municipiului, în diverse concursuri naționale și internaționale. Gala Tânărului Actor 2019 va avea o secțiune a voturilor și acolo ne vom putea arăta spiritul de romașcan!

Ediția a 22-a a Galei Tânărului Actor HOP va avea ca temă „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” şi se va desfăşura sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu, informeaza UNITER și se va desfășura între 1-6 septembrie. Locația urmează a fi anunțată.

Citiți aici un interviu cu Ioana Cojocărescu, ca un CV de actor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.