Dental Alliance
December 9, 2023

Doi tineri epuizați, uzi și inghețați în zona Vf. Toaca.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Salvamontiștii nemțeni au intervenit într-o nouă operațiune de salvare a unor turiști imprudenți care și-au pus viața în pericol în munte. Aseară, dispeceratul Salvamont Neamț a primit un apel disperat de la doi tineri epuizați și înghețați care se aflau în zona Vf. Toaca, fără cazare în Durau și cu temperatura corpului în scădere rapidă.

Ceea ce a urmat a fost o operațiune de salvare obișnuită pentru salvamontiști, dar care a reamintit că, în ciuda progreselor tehnologice, cel mai puternic instinct uman ar trebui să fie instinctul de autoconservare. În era în care există mașini ultraperformante, mașini care creează, analizează și gândesc, oamenii sunt încă cei care salvează oameni.

Tinerii imprudenți au urcat fără informații și fără echipament adecvat, în colanți și cu gleznele goale, într-un munte acoperit de zăpadă, pe o diferență de altitudine de 1000 de metri. După 7 ore de chin, au înțeles că sunt în pericol și au sunat la dispeceratul Salvamont, cu doar câteva minute înainte de a fi prea târziu.

Operațiunea de salvare a implicat mobilizarea echipei care asigură intervenția în zona înaltă, procedurile de prevenire a hipotermiei și comunicarea prin radio. Salvamontiștii i-au găsit pe cei doi tineri în zona Lespezi, umezi, înghețați și ținându-se în brațe pentru a-și menține temperatura corporală.

Episodul a demonstrat încă o dată importanța pregătirii și informării înainte de a porni într-o aventură montană. Dar, mai presus de toate, a reamintit faptul că, în situații de urgență, cel mai important lucru sunt oamenii și capacitățile lor de a salva vieți.

 

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap