Dental Alliance

July 23, 2024

Incendiu într-un bloc din Roman în prima zi de Paști, 7 persoane s-au autoevacuat

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În această dimineață, la ora 10:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție (două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, două ambulanțe SMURD TIM și EPA) de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman.
Incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum in interiorul unei garsoniere situată la primul etaj într-un bloc de locuințe P+2.
Din interiorul garsonierei a fost evacuat un bărbat de 53 de ani, ce prezenta arsuri. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman.
Până la sosirea forțelor de intervenție 7 persoane s-au autoevacuat din bloc.
Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și stingerea incendiului s-au constituit echipe de cercetare căutare pentru a identifica persoane care ar fi putut fi afectate de incendiu. Astfel au fost evacuate două persoane. Una dintre cele două persoane, o femeie de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD EPA deoarece a suferit ușoare intoxicații cu fum.
De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei și de pe casa scării.
După ce incendiul a fost lichidat, pompierii au constatat că au ars bunurile din interiorul garsonierei și s-au deteriorat: ușa de acces de la o garsonieră vecină, parțial instalațiile electrice aparente și Instalațiile de alimentare cu apă.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.